Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Werk reizigers­tunnel Gorinchem gaat niet door

Nieuws

21 februari 2019

De werkzaamheden die van vrijdagnacht 22 februari tot maandag 24 februari vroeg in de ochtend zouden worden uitgevoerd bij station Gorinchem gaan niet door.

Putten

Onder het werkterrein voor de bouw van de nieuwe onderdoorgang blijken op 2,5 meter diepte twee oude putten te liggen. De grootste put is vijf bij drie meter en heeft een diepte van vier meter. Vanwege gevaar op verzakkingen kan de loodzware heistelling die nodig is om palen en damwanden te slaan niet worden geplaatst en ook de vele leidingen en buizen liggen in de weg.

Onderzoek

In aanloop naar de werkzaamheden heeft ProRail uitvoerig bodemonderzoek gedaan ter plaatse van de nieuwe reizigerstunnel, zoals grondboringen, proefsleuven, milieukundig onderzoek en onderzoek naar grondwater. Deze onderzoeken zijn gericht op de locatie van de tunnel zelf. De putten zijn niet aangetroffen op deze plek, maar op de bouwlocatie net daarnaast. Ook hier is onderzoek gedaan, maar dit onderzoek ging niet dieper dan een meter.

Geen werkzaamheden

De aannemer heeft besloten de werkzaamheden dit weekend niet uit te voeren. Treinen van vervoerder Qbuzz blijven rijden. ProRail betreurt de ontstane situatie.

Planning

ProRail onderzoekt samen met de aannemer wat dit voor de oplevering van de tunnel betekent. Die was gepland voor de zomer van 2019. Dat gaan we helaas niet halen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers