Werkzaamheden bij Laan van Osseveld in Apeldoorn

Nieuws

13 oktober 2022

Aannemer Hegeman werkt tussen 15 en 21 oktober aan de nieuwe onderdoorgang bij de Laan van Osseveld in Apeldoorn. In die periode wordt de tunnelmoot op zijn plek geschoven. Er rijden dan geen treinen in de richting van Apeldoorn en Deventer.

Weg met de overweg

Op de plaats van de bestaande overweg komt een onderdoorgang voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Parallel aan het spoor bouwen we een aparte brug voor fietsers en voetgangers. Deze nieuwe situatie is voor alle weggebruikers veiliger en draagt bij aan een betere verkeersdoorstroming in Apeldoorn. De Laan van Osseveld is een belangrijke verkeersader in de stad en onderdeel van de Apeldoornse ring.

Alle werkzaamheden zijn op de voet te volgen via de BouwApp. In deze app worden dagelijks updates geplaatst. Liever meekijken? Dat kan via de livestream.

Bekijk: Kijk live naar de werkzaamheden

Graven, schuiven en terugbouwen

Het meest opvallende werk tijdens deze buitendienststelling is de tunnelmoot die op de juiste plek wordt geschoven. Voordat we dat kunnen doen, verwijderen we de bestaande spoorbaan en graven we ruim 12.000 kubieke meter grond af. Stel je voor: dat is ongeveer net zo veel als 360 zeecontainers vol.

Zodra die werkzaamheden zijn afgerond, kan de tunnelmoot naar de juiste plek worden geschoven. Deze betonconstructie van maar liefst 6.000 ton moet 40 meter worden opgeschoven, naar de plek waar nu de spoorbaan ligt. Dat gebeurt met een snelheid van 6 à 7 meter per uur. Als de tunnelmoot op zijn plek ligt, voeren we de laatste werkzaamheden uit om de betonnen bak op z’n plek te houden. Daarna bouwen we de spoorbaan terug.

Gevolgen voor het treinverkeer

Van 15 oktober tot en met 24 oktober rijden er geen treinen maar bussen op het traject Apeldoorn Osseveld – Apeldoorn en het traject Apeldoorn – Deventer. Dit hangt samen met andere werkzaamheden in de regio. Wil je reizen in deze periode? Raadpleeg dan eerst een reisplanner en houd rekening met een langere reistijd.

Raadpleeg reisplanner

Foto bovenaan: Lammert Duerink

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers