Werkzaamheden in Elst van 19 tot 24 augustus

Nieuws

27 juli 2020

In opdracht van gemeente Overbetuwe en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voeren ProRail en aannemers Heijmans, Strukton en Mobilis-Hegeman van woensdag 19 augustus vanaf 19:00 uur tot maandag 24 augustus 05:00 uur diverse werkzaamheden uit bij de nieuwe onderdoorgang Rijksweg-Noord en het viaduct bij de 1e Weteringsewal in Elst. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem Centraal en Nijmegen en tussen Elst en Tiel.

Inrijden spoordek Rijksweg-Noord

De Rijksweg-Noord is de weg tussen Arnhem en Elst. De weg kruist de spoorlijn Arnhem-Nijmegen. Aannemer Mobilis-Hegeman is in 2019 gestart met de voorbereidingen van een nieuwe, veilige onderdoorgang. Tussen 19 en 24 augustus wordt het spoordek (het gedeelte waarin de rails liggen) van de onderdoorgang in de spoorbaan gereden. Hierna worden de sporen door Strukton teruggebouwd zodat de treinen vanaf maandagochtend 24 augustus weer kunnen rijden. Van deze complexe operatie worden dronebeelden gemaakt. Houd hiervoor de social media-kanalen van ProRail en gemeente Overbetuwe in de gaten. 

Werkzaamheden bij 1e Weteringsewal

In juni zijn betonnen liggers over het spoor op het nieuwe viaduct bij de 1e Weteringsewal geplaatst. Aannemer Heijmans brengt nu de leuningen van het viaduct aan. Na het aanbrengen van de leuningen wordt het viaduct afgebouwd en daarna zo spoedig mogelijk voor het verkeer in gebruik gesteld. Wanneer in 2021 ook de onderdoorgang klaar is, is één van de drukste spoortrajecten van Nederland, Arnhem-Nijmegen, geheel overwegvrij. Het verkeer kan dan overal veilig het spoor kruisen.

Invloed op het treinverkeer

Tussen 10 en 19 augustus 17:00 uur rijden er geen treinen tussen Arnhem en Dieren en tussen Arnhem en Zevenaar. De treindienst tussen Zevenaar en Doetinchem is aangepast. Dit heeft te maken met de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. Aansluitend rijden er vanaf 19 augustus vanaf 19:00 uur tot en met zondag 23 augustus geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen en Elst en Tiel. De vervoerders op deze trajecten zetten bussen in. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers