Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Winterlichtjes voor station Gorinchem

Nieuws

10 december 2018

Om Qbuzz welkom te heten als nieuwe vervoerder op de Merwedelingelijn heeft ProRail station Gorinchem maandagochtend 10 december gehuld in wintersferen. ProRail wenst Qbuzz veel succes met het verzorgen van de treindienst en ziet uit naar voortzetting van de prettige samenwerking.

Samen met aannemer Ballast Nedam bouwen we een nieuwe spooronderdoorgang, een hellingbaan, een extra perron en een lift op station Gorinchem. Naast het station ligt daarvoor een bouwterrein.

Met de feestverlichting maken we het station ondanks de bouwactiviteiten wat gezelliger. Daarom is ook de boom die midden op het bouwterrein staat en boven de bouwhekken uitsteekt voorzien van kerstlichtjes.

Voortgang werk

Het werk vordert ondertussen gestaag. Zo is het perron aan de stationszijde al op de juiste hoogte gebracht, zodat mensen met een beperking zonder problemen gelijkvloers kunnen instappen. Verder zijn we al bezig met de bouw van het perron aan de Haarwijk-zijde.

Volgend jaar staat de bouw van een nieuwe reizigerstunnel en een lift op de planning en wordt aan de haarwijkzijde het perron toegankelijk gemaakt met een hellingbaan en een trap.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers