Spannend schouwspel: inschuiven spoordek Heiloo

In het Pinksterweekend (zaterdag 8 juni tot en met dinsdagochtend 05.00 uur) werken we dag en nacht aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg in Heiloo. Om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken, zetten we een tribune neer. Die is dag en nacht toegankelijk. Het inrijden van het spoordek op zondagochtend 9 juni vormt het hoogtepunt van de werkzaamheden.

Werkzaamheden Pinksterweekend

De werkzaamheden beginnen zaterdagnacht 8 juni om 01.00 uur en zijn klaar op dinsdagochtend 11 juni 05.00 uur. We verwijderen het spoor, graven het zand onder het spoor weg en brengen damwanden aan voor de toeritten naar de onderdoorgang. Op zondagochtend 9 juni rijden we het voorgebouwde spoordek voor de onderdoorgang op zijn plek in het spoor, waarna we het spoor terugleggen. Als de klus is geklaard, hebben de spoorwerkers in Heiloo er samen honderd uur op zitten.

Kijkdagen spoor

De werkzaamheden aan de spooronderdoorgang zijn de moeite waard om te bekijken. Het inrijden van het spoordek is een indrukwekkende handeling. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Hiervoor is vanaf donderdag 6 juni een tribune beschikbaar, vlakbij de bouwlocatie aan de Westerweg. De tribune is dag en nacht toegankelijk en de entree is vrij. Er rijden dit weekend geen treinen op het traject Heerhugowaard – Alkmaar – Uitgeest.

Gepubliceerd op