Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Elst : Aanpak overwegen Elst-Noord (Project gerealiseerd)

Het project Elst Noord Spoorkruisingen bestaat uit twee delen: een onderdoorgang bij de Rijksweg Noord en een viaduct bij de 1e Weteringsewal.

Locatie
Elst
Startdatum
2019
Einddatum
2021

Onderdoorgang Rijksweg Noord

Tot 2019 kruiste de Rijksweg Noord de spoorlijn Arnhem-Elst met een overweg. Op deze plek is een nieuwe onderdoorgang gerealiseerd, de Grifttunnel. De Grifttunnel is in november 2021 geopend. De naam verwijst naar een oude trekvaart tussen Arnhem en Nijmegen die tussen 1611 en 1744 in gebruik was. De tunnel heeft vrij liggende fietspaden, zodat fietsers en automobilisten het spoor nu nog veiliger kunnen kruisen.

Nieuw viaduct 1e Weteringsewal

De 1e Weteringsewal kruist de spoorlijn Arnhem-Elst ten noorden van de Linge. In december 2020. is het nieuwe viaduct ‘Dijkakkers’ opengesteld voor het verkeer dat het spoor nu veilig en ongehinderd kan passeren. Het spoor tussen Arnhem en Nijmegen is nu geheel overwegvrij.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers