Almere

Almere ontwikkelt zich in hoog tempo. Er wonen, werken en recreëren steeds meer mensen. We passen het spoor daarop aan. Zodat bewoners en bezoekers optimaal van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Ook nemen we maatregelen, zodat de omgeving daar zo min mogelijk last van heeft.

Maatregelen tegen geluidshinder

De groei van het treinverkeer zorgt voor meer geluid. Bij bebouwing dicht op het spoor, kan dat veel impact voor omwonenden hebben. Om de geluidsbelasting binnen de wettelijke normen te houden, plaatst ProRail geluidschermen. Die komen zowel aan de noord- als de zuidkant van het spoor, over een totale lengte van 24 kilometer. Ook plaatsen we bij station Almere Oostvaarders geluidsdempers op de rails.

Sneller op de bestemming

Dankzij ‘keersporen’ kunnen treinen terugrijden zonder dat ze op elkaar hoeven te wachten. Dat levert tijdwinst voor reizigers op, en minder vertragingen.

Op twee plekken hebben we twee keersporen aangelegd. Aan de oostkant van station Almere Oostvaarders. En aan de oostkant van station Almere Centrum. Aan de westzijde van station Almere Centrum is het spoor met wisselverbindingen aangepast, zodat treinen elkaar makkelijker kunnen passeren. De perrons bij station Almere Centrum hebben we verlengd, met zo’n zeventig meter. Daardoor kunnen er langere treinen stoppen.

Geluidsschermen in Almere

Nieuws

Documenten

Contact