Fietstunnel Den Dolder

Fietsers en wandelaars die van noord naar zuid Den Dolder willen, of andersom, moeten over het spoor. Met de nieuwe fietstunnel realiseren we een veiliger en, voor velen, kortere fiets- en wandelroute tussen het zuiden en noorden van Den Dolder.

Maatregelen van gemeente Zeist

De fietstunnel Tolhuislaan is onderdeel van een combinatie van verkeersmaatregelen in Den Dolder: het ‘Drieluik Den Dolder’. De gemeente Zeist onderzoekt hierbij onder andere ook of de huidige spoorwegovergang afgesloten moet worden voor autoverkeer.

Fietstunnel Tolhuislaan

In het noorden van Den Dolder (gemeente Zeist) zitten onder andere sportvelden, sportvereniging DOSC en de brede school De Schilden. Er is daardoor veel fietsververkeer van en naar de andere kant van het spoor. Bij de Tolhuislaan bouwt ProRail een fietstunnel onder het spoor door. Dat maakt de verbinding, sneller, toegankelijker en veilig. Ook voetgangers kunnen gebruik maken van de tunnel. Een kunstenaar zal zorgen voor een mooie afwerking van de wanden van de tunnel.

Planning

De voorbereidingen voor de bouw van de fietstunnel zijn begonnen. De tunnel moet eind 2017 klaar zijn. ProRail werkt aan de fietstunnel Den Dolder in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het laatste nieuws

Timelapse Fietstunnel Den Dolder

Bekijk hier in 1 minuut het inschuiven van de fietstunnel in het weekend van 20 mei:

Kijk live mee!

Bekijk tot en met 30 mei de werkzaamheden in Den Dolder live via de webcam.

Contact