Harlingen: renovatie perronkappen

De perronkappen op station Harlingen staan er al bijna 160 jaar. In deze tijd is er het nodige aan veranderd en gesleuteld. Nu zijn de perronkappen aan vervanging toe. Daarom renoveren we de perronkappen en brengen we deze terug in hun oude staat. Ook plaatsen we duurzame led-verlichting en nieuw stationsmeubilair.
Renovatie perronkappen Harlingen

Een historisch station

Station Harlingen is in 1863 gebouwd en heeft een monumentale status. De perronkappen op het station staan er al bijna 160 jaar. In de loop der tijd zijn de kappen aangepast en is het uiterlijk veranderd. Tijdens de renovatie brengen we de perronkappen terug naar hun originele uitstraling. Hierbij houden we rekening met duurzaamheid en de eisen van de huidige tijd. De perronkappen worden op een andere plaats gerenoveerd.

Een nieuwe, duurzame uitstraling

Tijdens de renovatie wordt de verlichting op het station aangepakt. We installeren duurzame led-verlichting. De nieuwe verlichting zorgt voor een verbeterde stationsbeleving. Perron 2 wordt verbreed. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor reizigers. De kap krijgt een zinken dakbedekking. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk bouwmateriaal. Ook kijken we of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden op de perronkappen. Daarnaast krijgt het station nieuw stationsmeubilair. Zo maken we station Harlingen klaar voor de toekomst.

Tijdelijke situatie

Vanaf juni 2020 starten we met de renovatie. Tijdens de werkzaamheden wordt perron 1 tijdelijk afgesloten. In deze periode kunnen reizigers in- en uitstappen op perron 2. De verwachting is dat de renovatie in 2021 Klaar is. Tijdens de werkzaamheden zullen de treinen blijven rijden. Wanneer het treinverkeer toch wordt aangepast, wordt dit ruim van tevoren gecommuniceerd.

Contact

Heb je een vraag of een opmerking? Neem dan contact op met onze afdeling Publieksvoorlichting. Zij helpen je graag verder.