Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Zevenaar-Didam-Wehl : Kortere reistijden, betere aansluiting (Project gerealiseerd)

Tussen Zevenaar en Didam komt een tweede spoor en gaan de treinen met hogere snelheid rijden. De reistijden worden korter en de aansluiting beter. Reizigers hebben straks meer overstaptijd in Arnhem. Ook vernieuwt ProRail het spoor tussen Didam en Wehl. De overweg Babberichseweg vervangen we door een tunnel.

Locatie
Zevenaar-Didam-Wehl
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Economische aantrekkingskracht

Dagelijks maken zo’n 21.000 reizigers gebruik van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Deze lijn is belangrijk in de Achterhoek en in de regio Arnhem-Nijmegen. De lijn vergroot de bereikbaarheid van de Randstad. En dat is niet alleen belangrijk voor reizigers, maar ook voor de economie.  

 • Spoorverdubbeling
  Spoorverdubbeling
 • Spoorverdubbeling
  Spoorverdubbeling
 • Spoorverdubbeling
  Spoorverdubbeling
 • Spoorverdubbeling
  Spoorverdubbeling

Van enkel naar dubbel spoor

Tussen Zevenaar en Didam ligt enkel spoor. Omdat dit spoor intensief gebruikt wordt, moeten treinen vaak op elkaar wachten. Dat komt ook door het invoegen van internationale reizigerstreinen en goederentreinen bij Zevenaar. Opgelopen vertraging kan nauwelijks worden ingelopen. Want alleen op de stations Didam en Wehl kunnen treinen elkaar passeren.

Daarom verdubbelen we het spoor tussen Zevenaar en Didam. Zo hoeven treinen niet langer op elkaar te wachten. En kunnen ze op verschillende stukken harder rijden.

Minder kans op vertraging

De treinen van en naar Arnhem zijn door de spoorverbetering twee minuten sneller. Daardoor komen ze twee minuten eerder aan. Ook vertrekken ze twee minuten later. De ruime marge die zo in de dienstregeling ontstaat, maakt de kans op vertraging kleiner. Ook mooi meegenomen: door de sneller rijdende treinen is de overstap in Arnhem op intercity’s in andere richtingen verbeterd.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers