Den Dolder : Nieuwe fietstunnel (Project gerealiseerd)

Fietsers en wandelaars die van de ene kant van Den Dolder naar de andere kant willen, kruisen het spoor. Met een nieuwe fietstunnel hebben we een veiligere fiets- en wandelroute tussen het zuiden en noorden van Den Dolder gerealiseerd.

Locatie
Den Dolder
Startdatum
2016
Einddatum
2017

Maatregelen van gemeente Zeist

De fietstunnel Tolhuislaan is onderdeel van een combinatie van verkeersmaatregelen in Den Dolder: het ‘Drieluik Den Dolder’. De gemeente Zeist onderzocht daarbij onder andere ook of de huidige spoorwegovergang afgesloten moest worden voor autoverkeer.

Bekijk: Timelapse van de bouw van de tunnel

Fietstunnel Tolhuislaan 

In het noorden van Den Dolder (gemeente Zeist) zitten onder andere sportvelden, sportvereniging DOSC en de brede school De Schilden. Er is daardoor veel fietsververkeer van en naar de andere kant van het spoor.  

Bij de Tolhuislaan heeft ProRail een fietstunnel onder het spoor door gebouwd. Dat maakt de verbinding, sneller, toegankelijker en veilig. Ook voetgangers kunnen gebruik maken van de tunnel. Een kunstenaar zorgde voor een mooie afwerking van de wanden van de tunnel. 

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers