Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hurdegaryp : Nieuwe onderdoorgang en langere perrons (Project gerealiseerd)

Bij Hurdegaryp hebben we gewerkt aan een nieuwe onderdoorgang. Deze onderdoorgang hebben we, via een rotonde, aangesloten op de nieuwe rondweg. Ook de overgang bij de Slachtedyk is aangepast. En de perrons van station Hurdegaryp zijn verlengd.

Locatie
Hurdegaryp
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Onderdoorgang en nieuwe overweg

De overweg bij de Rijksstraatweg werd een onderdoorgang. Dit vergroot de veiligheid en de doorstroom van verkeer. Voor een goede aansluiting op de nieuw aangelegde weg is nauw samengewerkt met projectbureau De Centrale As.

Ook hebben we de overgang bij de Slachtedyk aangepast. Die overgang is nu alleen nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Auto’s gaan over de Rijksstraatweg. Ook dit vergroot de veiligheid. De Goddeloze Singel is afgesloten. De Centrale As heeft hier een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers gebouwd.

Extra sneltrein

Tussen Groningen en Leeuwarden reden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Maar er reizen steeds meer mensen met de trein. Vooral in de spits. Daarom was een extra sneltrein nodig. Dat heeft de bereikbaarheid van het noorden beter gemaakt.

Lees meer over dit project

Langere perrons op station Hurdegaryp

Dit project was onderdeel van het het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). In de spits rijden straks extra lange treinen op het traject Groningen-Leeuwarden. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor reizigers en wordt het reiscomfort groter.

Om dit mogelijk te maken, werden alle perrons op het traject Groningen-Leeuwarden verlengd. Ook op station Hurdegaryp. Ook de ligging van de perrons hebben we veranderd. In de nieuwe situatie zijn de perrons tegenover elkaar komen te liggen. Het overpad naar spoor 2 werd verlegd.

ProRail werkt samen

Om dit project tot een goed einde te brengen werkten we nauw samen met De Centrale As en met gemeente Tytsjerksteradiel. Bij de inrichting van station Hurdegaryp was project Kansen In Kernen betrokken.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers