Harlingen : Renovatie perronkappen station Harlingen (Project gerealiseerd)

De perronkappen op station Harlingen staan er al bijna 160 jaar. In 2020 waren ze aan vervanging toe. Inmiddels zijn de perronkappen gerenoveerd en teruggebracht in hun oude staat. Ook plaatsten we op het station duurzame ledverlichting en nieuw stationsmeubilair.

Locatie
Harlingen
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Historisch station

Station Harlingen is in 1863 gebouwd en heeft een monumentale status. De perronkappen op het station staan er al bijna 160 jaar. In de loop der tijd zijn de kappen aangepast en is het uiterlijk veranderd. Tijdens de renovatie zijn de perronkappen teruggebracht naar hun originele uitstraling.

Hierbij is rekening gehouden met duurzaamheid en de eisen van de huidige tijd. De kap heeft een zinken dakbedekking gekregen. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk bouwmateriaal.

 • Station Harlingen tijdens de renovatie
  Station Harlingen tijdens de renovatie
 • Station Harlingen is klaar voor de toekomst
 • Het verbrede perron 2
  Perron 2 is verbreed
 • Station Harlingen tijdens de renovatie
 • Restauratie van de originele constructie
  Restauratie van de originele constructie
 • Renovatie van de constructie, waarbij de historische verflagen zichtbaar zijn
  Renovatie van de constructie, waarbij de historische verflagen zichtbaar zijn

Klaar voor de toekomst

Tijdens de renovatie is ook de verlichting op het station aangepakt. We installeerden duurzame ledverlichting. De nieuwe verlichting zorgt voor een verbeterde stationsbeleving. Ook is perron 2 verbreed om meer ruimte te bieden aan reizigers. Daarnaast heeft het station nieuw stationsmeubilair gekregen. Station Harlingen is klaar voor de toekomst!

Bekijk de renovatie

Het treinstation Harlingen, uit 1863, ligt er weer prachtig bij. Eind 2021 werd de restauratie van het station afgerond. Wil je zien hoe de restauratie in zijn werk ging? 

Bekijk de video

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers