Station Tilburg

Dagelijks maken zo’n 30.000 reizigers gebruik van station Tilburg. In 2020 zijn dat er ruim 40.000. Daar passen we het station én het stationsgebied op aan. De nieuwe passage die Noord en Zuid Tilburg verbindt, is nu klaar. Nu maken we het station nog wat mooier en beter bereikbaar.

Nieuwe verbinding

Station Tilburg verbindt nu de noord- en zuidkant van Tilburg. Want door de nieuwe tunnel die wij in 2014 'onder het spoor door schoven', lopen voetgangers makkelijk van de ene naar de andere kant. In de passage zitten winkels en horeca. Dankzij liften en trappen zijn alle perrons nu goed toegankelijk. Voor fietsers is er de nieuwe Willem II passage, ten Oosten van het station.

Station als nieuw

In 2017 verbouwen we de ruimtes aan de westkant van het station, en de oude stationshal. Hier komen straks winkels en nieuwe toiletten. Het dak van het station, ook wel het 'kroepoekdak' genoemd, krijgt een schilderbeurt. Daarna volgen er nieuwe fietsenstallingen, en mogelijk een vierde perron.

Planning

De werkzaamheden aan het stationsgebouw en de oude stationshal duren tot in 2017. Het schilderen van het dak gebeurt in 2017 en 2018. Daarna komen de nieuwe fietsenstallingen aan bod.

ProRail verbouwt station Tilburg in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en NS.

Het laatste nieuws

Oranjedienstregeling op Koningsdag

Reizigers op station Zwolle tijdens Koningsdag
Reizigers op station Zwolle tijdens Koningsdag in 2016.
Overmorgen is het dan zo ver: Koningsdag 2017. In het hele land zijn dan kleinere en grotere feesten. Van oudsher trekt Koningsdag in Amsterdam veel feestgangers. En op en rond de stations van Breda, Alkmaar, Zwolle en Arnhem zal het eveneens druk worden. Samen met NS, gemeenten, politie en andere instellingen bereiden wij ons hier zo goed mogelijk op voor.
Gepubliceerd op

Contact