Reizen in de meivakantie? Check een reisplanner

Nieuws

8 april 2024

ProRail en NS waarschuwen reizigers dat werkzaamheden aan het spoor tijdens de meivakantie gevolgen hebben voor het treinverkeer op meerdere plekken in het land. Stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn enkele dagen tot meerdere weken slecht of onbereikbaar per trein. NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Werkzaamheden Noord-Brabant

Op de stations Tilburg en Tilburg Universiteit vinden van 28 april tot en met 12 mei werkzaamheden plaats. Daarnaast werkt ProRail aan het spoor tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught. Hierdoor rijden er vijftien dagen lang geen treinen van, naar en via Tilburg.

Op en rond station Tilburg bouwen we het vierde perron af en renoveren we perron 1. Verder vervangen we de bestaande trappen van perron 1, 2 en 3. Op station Tilburg Universiteit voeren we van 7 tot 13 mei meerdere werkzaamheden uit. Ter hoogte van het station vervangen we bovenleidingsportalen. De hellingbaan van perron 2/3 wordt volledig vernieuwd. En perron 1 wordt volledig aangepakt en krijgt onder andere nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en een nieuwe omroepinstallatie. Tot slot worden op station Gilze Rijen de keerwanden vervangen.

Lees meer over het project in Tilburg Lees meer over het project in Tilburg

Tussen Tilburg Universiteit en Breda en tussen Tilburg en Vught wordt op diverse locaties gewerkt aan het spoor. We vervangen spoorstaven en rijdraden van de bovenleiding en vernieuwen de ballast.

Op en rond Amsterdam Centraal

Op en rond station Amsterdam Centraal en tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Bijlmer werkt ProRail van 29 april tot en met 4 mei op diverse plekken aan het spoor. Dit heeft grote gevolgen voor treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reistijd. NS adviseert reizigers gebruik te maken van omreisroutes, te reizen met overig OV of treinvervangende bussen en vlak voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Lees meer over het project in Amsterdam Lees meer over het project in Amsterdam

Bouw houten loopbrug in Zwolle

In de meivakantie wordt ook op en rond station Zwolle gewerkt. Zo worden onder andere de brugdelen van de nieuwe houten loopbrug, de zogenoemde passerelle, aangebracht met grote kranen. De loopbrug over het spoor verbindt Zwolle Centrum en Zwolle Zuid in de Zwolse Spoorzone.

Als gevolg hiervan rijden er van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei geen NS-treinen van en naar Zwolle. Donderdag 2 mei is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ’t Harde. Ook rijden er die dag geen Sprinters tussen Zwolle en Meppel. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis ondervindt hinder van de werkzaamheden. NS zet bussen in en vraagt reizigers om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd.

Lees meer over het project in Zwolle Lees meer over het project in Zwolle

Veel gedaan, nog meer te doen

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het spoor te blijven waarborgen, zullen we de komende jaren nóg meer werk moeten laten uitvoeren. De omvang van de werkzaamheden stijgt van 2023 op 2024 met 12,5 procent.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers