Veentunnel - Hooglanderveen

Een snellere verbinding tussen Nijkerk en Amersfoort voor voetgangers en fietsers. Dat is de Veentunnel. ProRail en de gemeente Amersfoort bouwen deze tunnel onder het spoor door. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf juni 2021 van deze onderdoorgang gebruikmaken.
Veentunnel

De beste fietsverbinding

De Veentunnel biedt straks de beste fietsverbinding van en naar Nijkerk. Bovendien ontstaat een extra verbinding tussen de woongebieden ten oosten en ten westen van het spoor. Dit verkort de fietsroutes binnen de wijk én vanuit Vathorst-Noord richting het centrum van Amersfoort. De fietstunnel biedt ook een nieuwe voetgangersverbinding onder het spoor door.

De gemeente Amersfoort neemt zeven maatregelen om Vathorst beter bereikbaar te maken. De snelfietsroute van Amersfoort naar Nijkerk is er hier één van. Meer informatie over de zeven maatregelen vind je op de website van de gemeente Amersfoort.

Inschuiven tunneldek

Voor de aanleg van de tunnel moet ProRail een tunneldek inschuiven. Dit tunneldek maken we van tevoren, ten zuiden van het spoor. Vervolgens rijden we dit in één keer op zijn plaats. Om het dek in te kunnen schuiven, ligt het treinverkeer in het weekend van 6 tot en met 8 november 2020 stil. Daarna werken we tot juni 2021 door aan de tunnel en de omgeving. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer.