Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Rotterdam : Verbouwing Rotterdam Noord (Project gerealiseerd)

Station Rotterdam Noord is vernieuwd. De hellingbaan aan de noordzijde is flauwer gemaakt. En we vervingen de hellingbaan aan de zuidzijde door een nieuwe lift. Daarnaast heeft de noordzijde van het station een stationsentree gekregen en zijn de perrontrappen vervangen. Zo is het station beter toegankelijk, ook voor reizigers met een functionele beperking.

Locatie
Rotterdam
Startdatum
2019
Einddatum
Maart 2021

Hellingbanen en lift

De perrons op het station zijn nu ook al bereikbaar via een hellingbaan. Maar: deze hellingbanen voldoen niet meer aan de huidige eisen. Ze zijn onder andere te steil. De hellingbaan aan de noordzijde van het station wordt daarom langer – en daarmee flauwer – gemaakt. De hellingbaan aan de zuidzijde wordt helemaal verwijderd, en vervangen door een lift. Daarmee zijn de perrons straks beter toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

 • Ook het plein voor het station hebben we netjes gemaakt
  Ook het plein voor het station hebben we netjes gemaakt
 • Trap naar het perron op station Rotterdam Noord
  Trap naar het perron op station Rotterdam Noord
 • Perron op station Rotterdam Noord
  Perron op station Rotterdam Noord
 • Het talud is ook verfraaid
  Het talud is ook verfraaid

Stationsentree en trappen

Aan de noordzijde van het station is de stationsentree opnieuw ingericht. De kaartautomaten en de borden met reisinformatie zijn van de perrons naar de begane grond verplaatst, waarmee al op het voorplein de juiste informatie beschikbaar is.

Ook de stalen trappen naar de perrons zijn aangepakt en vervangen door natuurstenen trappen. Die zien er niet alleen mooier uit, maar zijn ook gebruiksvriendelijker voor blinde en slechtziende reizigers met een hulphond.

De opknapbeurt van station Rotterdam Noord maakt deel uit van een bredere aanpak om alle stations optimaal toegankelijk te maken. Want we vinden het belangrijk dat iedereen zelfstandig, comfortabel én zonder obstakels met de trein kan reizen. Daarom investeren we in het drempelvrij maken van stations.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden in Rotterdam Noord zijn uitgevoerd in opdracht van ProRail door Anton Rail & Infra. De bouw startte in oktober 2019 aan de zuidzijde. In de zomer 2020 is gestart met de werkzaamheden aan de noordzijde van het station. Inmiddels is het werk nagenoeg gereed.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers