Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Verbouwing station Rotterdam Noord klaar

Nieuws

11 maart 2021

Op donderdag 11 maart is de verbouwing van station Rotterdam Noord afgerond. Het station is beter toegankelijk gemaakt door het plaatsen van een lift en een minder steile hellingbaan.

Gebruiksvriendelijker

Ook de directe omgeving van het station is aangepakt. Aan de noordzijde van het station is de stationsentree opnieuw ingericht. Dat betekent dat de kaartautomaten en de borden met reisinformatie van de perrons naar de begane grond zijn verplaatst.

Ook zijn er nieuwe zitranden om de monumentale boom geplaatst en zijn de stalen trappen naar de perrons aangepakt. Deze zijn vervangen door natuurstenen trappen. Die zien er niet alleen mooier uit, maar zijn ook gebruiksvriendelijker voor blinde en slechtziende reizigers met een hulphond.

Bekijk: Projectmanager Stations Lieke Rubers vertelt over de verbouwing van station Rotterdam Noord

Ingewikkeld

De verbouwing van het station begon in oktober 2019 en bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Zo troffen we onverwacht een balkenvloer aan als onderdeel van een oude constructie in de ondergrond. Het inheien van de damwand bleek daardoor veel complexer. Dit heeft helaas voor de nodige vertraging in de uitvoering gezorgd. Dat was vooral vervelend voor de omwonenden die langer last hebben gehad van de verbouwing. Daarnaast moest er een monumentale boom worden gekapt. Hiervoor plaatsen we binnenkort weer nieuwe boom.

Nog niet volledig af

Is het station hiermee helemaal af? Nee, het resterende punt bij de oplevering is het groen. Er zijn veel groenbakken gemaakt. Deze worden de komende weken vol gezet met planten. Verder is het perron zelf nog niet gelijkvloers gemaakt met de instap voor de trein. Dat kon nu niet worden meegenomen met de verbouwing, omdat het perron een complexe constructie heeft. We komen binnen enkele jaren nog een keer terug om het perron op te hogen.

 • Een beter toegankelijk station Rotterdam Noord
  Een beter toegankelijk station Rotterdam Noord
 • Trap naar het perron op station Rotterdam Noord
  Trap naar het perron op station Rotterdam Noord
 • Ook het talud is opgeknapt
  Ook het talud is opgeknapt
 • Het perron op Rotterdam Noord
  Het perron op Rotterdam Noord

Dank

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om aannemer Anton Rail & Infra, onderaannemers, gemeente, NS, de eigenaar van het café op het station en omwonenden uit te nodigen voor een opening. Op deze wijze willen wij iedereen bedanken voor de inzet en het geduld in de afgelopen jaren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers