Eerste deel busbrug Zwolle binnen

Dinsdagochtend 23 januari om 02:45 uur was het dan zover. Een Belgische ‘convoy exceptionnel’ geladen met het eerste deel van de busbrug arriveerde ruim op tijd in Zwolle. De gehele dieplader van 130 ton was op maandagavond 21:00 uur vertrokken van staalconstructeur Victor Buyck uit België naar het Zwolse bouwterrein aan de Hanzelaan. Het was passen en meten maar met behendig stuurwerk werd de kolos uiteindelijk vanaf de Hanzelaan langs het projectkantoor van ProRail gemanoeuvreerd en vervolgens op het bouwterrein ‘geparkeerd’.

Etappes

De totaal tien stalen brugdelen van circa 10 meter lang, ruim vijf meter breed en vier meter hoog komen in etappes elke dinsdagochtend aan in Zwolle. Vanaf februari komen elke donderdagochtend de ‘uitkragingen’ oftewel de zijkanten van de brug in Zwolle aan. Op het bouwterrein naast het gebouw van Wärtsilä worden de totaal 30 delen naast het spoor door lassers met precisie aan elkaar gezet. In het weekend van 19 tot en met 21 mei rijdt aannemer BAM Infra de gehele stalen constructie over de sporen op zijn definitieve plaats.

Live de bouw volgen? Er zijn 4 webcams beschikbaar: https://www.prorail.nl/projecten/busbrug_zwolle/webcams-busbrug-zwolle
of een glimp zien van de productie van een brugdeel in België?

 

Gepubliceerd op