Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Hoe beperkt ProRail hinder door werkzaamheden?

Veelgestelde vraag

Reizigers en vervoerders hebben soms last van onze werk­zaamheden, maar we doen ons best om deze hinder zo veel mogelijk te beperken. Zo voeren we als het mogelijk is verschillende werk­zaamheden tegelijkertijd uit en op rustige tijd­stippen: ’s nachts en in het weekend.

Grootschalige spoor­vernieuwingen kunnen ingrijpend zijn voor de omgeving. Daarom houden wij bij de planning rekening met de wensen van omwonenden, reizigers, bezoekers en andere belang­hebbenden. De data voor werk­zaamheden kiezen we bijvoorbeeld in overleg met vervoerders en gemeenten. Als een evenement en een grote buiten­dienststelling samen­vallen zorgt de vervoerder voor vervangend vervoer, meestal per bus. Soms stellen we de werk­zaamheden uit.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers