ProRail in top 3 overheidsorganisaties

ProRail behoort tot de top drie van beste overheidsorganisaties van 2019. De Overheidsaward waarvoor ProRail was genomineerd, werd dinsdag 19 november in de Ridderzaal uitgereikt aan de gemeente Tilburg. Gefeliciteerd!

Overheidsawards

Iedere organisatie die hoofdzakelijk door publiek geld wordt gefinancierd, kan voor de award 'Beste overheidsorganisatie van het jaar' worden genomineerd. CEO John Voppen: "Genomineerd worden is een fantastische erkenning voor het harde werken van alle vakmensen binnen ProRail en bij de aannemers die het Nederlandse spoor steevast met Zwitserland en Japan in de top 3 van de wereld houden. Ook veel lof voor Pier Eringa die ProRail de afgelopen jaren als CEO flink op de kaart heeft gezet. Nu is het tijd om samen met vervoerders, aannemers, overheden en al onze andere belangrijke partners door te pakken, zodat we straks klaar zijn voor 30 – 40% aan reizigersgroei in 2030 en de groei van het duurzame spoorgoederenvervoer!"

Juryrapport

“ProRail heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een naar binnen gerichte organisatie naar een organisatie met een blik naar buiten”, aldus de jury. “Dat heeft bij burgers meer bewustzijn gecreëerd voor de werkzaamheden aan het spoor, het belang daarvan en de veiligheid. Ook is het belangrijk voor de samenwerking met NS.” “De mensen van ProRail verdienen de prijs en dat geldt zeker ook voor Pier Eringa die – af en toe heel zichtbaar – samen met de organisatie op pad gegaan is.” 

Spoortrots

Spoortrots, transparantie en lef waren de kernwoorden van onze inzending voor de overheidsawards (video). ProRail durft zijn prestaties te laten zien. Zo ontwikkelden we een dashboard waarop iedereen de actuele prestaties van het spoor kan zien. Hiermee lopen we voorop in de internationale spoorsector. Bovendien lossen we storingen door een professionaliseringsslag sneller op. Met resultaat: in 2018 werd op het Nederlandse spoor de hoogste reizigerspunctualiteit ooit gereden.

Maatschappelijke rol

Ook pakken we steeds nadrukkelijker onze maatschappelijke rol. We namen het initiatief om roken op perrons te verbieden en werken hard om het aantal suïcides op het spoor terug te dringen. Door samen te werken met gemeentes, ministeries en aannemers gaat een aantal statushouders binnenkort aan de slag bij het spoor. Zelfs de natuur merkt de veranderingen op: verlichting op stations wordt gedimd en bij projecten plaatsen we vleermuiskasten en bijenhotels. En door de bouw van faunapassages maken we het leefgebied van dieren groter. 

 

Gepubliceerd op