Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Aanpak overwegen in Rheden van start

Nieuws

5 juli 2021

ProRail gaat de veiligheid van een tiental overwegen in Rheden verbeteren. Aannemer VolkerRail begint maandag 2 augustus met werkzaamheden aan de overweg in de Groenestraat, een van de spoorwegovergangen uit het maatregelenpakket overwegen dat ProRail samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de gemeente Rheden heeft uitgewerkt.

Koploper in Nederland

De gemeente Rheden telt ruim 30 spoorwegovergangen en is daarmee koploper in Nederland. Om de overwegveiligheid en doorstroming van het verkeer in Rheden te verbeteren, wordt tussen 2021 en 2024 een groot aantal overwegen in Rheden gefaseerd aangepakt, te beginnen met de Groenestraat. Daar wordt met dat doel de overweg opnieuw ingericht. Dit sluit ook aan op de gemeentelijke ontwikkeling om de Groenestraat en de Poort naar de Posbank te verbeteren.

In september vorig jaar heeft ProRail de bewoners tijdens informatiebijeenkomsten geïnformeerd over de plannen. Deze plannen zijn in de afgelopen maanden door de aannemer verder uitgewerkt. Vanaf 2 augustus plaats VolkerRail bouwketen en een hekwerk in de Groenestraat.

Op de kaart

Wil je weten waar we precies aan de slag gaan en wat we daar dan gaan doen? Bekijk het op de interactieve kaart. Klik daar op een overweg voor alle informatie.

Bekijk het op kaart

Facelift

Het gebied rondom de Groenestraat en het station wordt opgeknapt en krijgt een facelift. Dit duurt tot en met vrijdag 17 september. In die periode werkt de aannemer aan de indeling van de spoorovergang. De beveiligingsinstallatie (overwegbomen) van de overweg en de bevloering worden aangepast. Ook de aansluiting van de Groenestraat naar het perron en de aansluiting naar de Parallelweg/Dr. Lange Meijerweg verandert.

Gevolgen voor het weg- en treinverkeer

In verband met de werkzaamheden is de Groenestraat van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 17 september afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. Er geldt een tijdelijke omleiding die met gele borden is aangegeven. Het centrum en supermarkt Coop blijven goed bereikbaar. Ook de perrons, de kaartautomaat en de fietsenstalling blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar.

Vanaf dinsdag 10 tot en met zondag 15 augustus is de Groenstraat ook afgesloten voor voetgangers. De aannemer werkt dan in de avond en mogelijk in de nacht door. In deze periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dieren en Arnhem. Treinreizigers raden we aan actuele reisinformatie te raadplegen via een reisplanner.

Meer overwegen aan de beurt

De verwachting is dat begin 2022 de overwegen Biljoen, Schaarweg, Pinkelseweg, Middachtenallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer aan de beurt zijn. ProRail voert op dit moment gesprekken met een marktpartij voor de uitvoering van deze werkzaamheden. De overwegen Lentsesteeg, Begraafplaats en Jeugdland worden naar verwachting in 2023 aangepakt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers