Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Betere toegankelijkheid voor station Naarden-Bussum

Nieuws

10 september 2021

Station Naarden–Bussum wordt nog toegankelijker en beter bereikbaar. ProRail start binnenkort met de aanleg van de nieuwe westelijke toegang van het station. Samen met de gemeente Gooise Meren en de Nederlandse Spoorwegen werken we al langere tijd aan het station en de omgeving. In juni 2022 willen we de vernieuwde toegang openen.

P+R terrein

Afgelopen juli is het nieuwe P+R terrein bij het station in gebruik genomen en het oude buiten gebruik gesteld. Auto parkeren kan nu dus op het nieuwe terrein aan de westzijde van het station. Het oude terrein wordt opnieuw ingericht.

De nieuwe entree draagt bij aan de toegankelijkheid van het station.

John Nieuwstad bouwmanager bij ProRail

Vernieuwing van de westelijke toegang

John Nieuwstad, bouwmanager van ProRail vertelt: 'de westkant van het station wordt opnieuw ingericht en de nieuwe entree draagt bij aan de toegankelijkheid van het station. Het station wordt beter bereikbaar en men kan straks vanaf de westzijde zo de perrons op lopen'.

Aannemer Reimert gaat vanaf oktober 2021 aan het werk tot juni 2022. De oude fietsenstalling met 900 plekken wordt verplaatst en er komen 600 extra plekken bij. Er worden groenvoorzieningen aangelegd en de straten worden aangesloten op de vernieuwde toegangsweg van het station. Hier komt een Kiss & Ride strook, een nieuw voorplein en directe toegang naar het perron.

De planning voor de komende tijd

Halverwege oktober starten we met de inrichting van het bouwdepot en ketenterrein. Eind oktober wordt begonnen met het aanpassen van de Parallelweg en volgen rioolwerkzaamheden. De Parallelweg wordt hiervoor tijdelijk afgesloten. Met borden wordt een tijdelijke omleidingsroute aangegeven.

Lees de bewonersbrief

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers