Bodemonderzoek in Vught

Nieuws

9 juni 2021

Zaterdag 5 juni jl. bracht Fugro met een speciale sondeermachine de bodemlagen op ruim 30 punten onder en naast het spoor in Vught in kaart. Bas Rodigas is bouwmanager voor het project PSH Den Bosch – Vught en licht in deze video toe hoe dat in zijn werk ging. De eerste video update over het project.

Waarom doen we dit?

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught passen we het spoor aan om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Er komt een vierde spoor bij tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught-Noord en wij leggen in Vught de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan en bouwen we hiervoor een tijdelijk spoor in Vught.

Bekijk: Bouwmanager Bas Rodigas over het bodemonderzoek

Voorbereidingsfase

Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase voor de bouw van het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging. Het is een impactvol project en daarom willen wij de bewoners en belanghebbenden zo goed mogelijk informeren over wat we wanneer aan het doen zijn. De verdiepte ligging van de sporen in Vught is uiteindelijk een grote verbetering voor de leefbaarheid van de inwoners van Vught. Hoe de toekomstige situatie eruit komt te zien, kun je bekijken op de online tracékaart.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers