Bouw reizigerstunnel Gorinchem ligt voorlopig nog stil

Nieuws

18 juli 2019

Een gang naar de Raad van Arbitrage heeft geen oplossing gebracht voor de bouw van een reizigerstunnel op station Gorinchem langs de Merwedelingelijn. ProRail wil dat aannemer Ballast Nedam het werk afmaakt. De Raad doet geen uitspraak.

De Raad van Arbitrage vindt de geschilpunten inhoudelijk te ingewikkeld om in een spoed-arbitragezaak over te oordelen. ProRail beraadt zich op vervolgstappen.

Modernisering station

Na jaren van plannen wisten ProRail en gemeente Gorinchem vorig jaar met de financiƫle hulp van provincie Zuid-Holland de eerste spade in de grond te krijgen voor een grote modernisering van het station.

De belangrijkste aanwinst moet een reizigerstunnel worden, die ervoor zorgt dat de perrons toegankelijk zijn voor iedereen. Nu nog moeten reizigers met een beperking door een steward over een overwegpaadje worden geleid. In de nieuwe situatie kunnen zij gebruik maken van een hellingbaan of lift.

Putten

Of en wanneer de verbouwing wordt afgerond is onzeker. ProRail doet er alles aan om het werk alsnog te laten uitvoeren. Het issue ontstond dit voorjaar toen Ballast Nedam werkzaamheden niet op de beoogde manier kon uitvoeren na op oude putten te zijn gestuit.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers