Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Laatste drie contracten Rijswijk-Rotterdam gegund aan Strukton

Nieuws

23 juni 2022

De laatste drie contracten binnen het omvangrijke project PHS Rijswijk-Rotterdam zijn gegund aan Strukton. Op woensdag 22 juni zijn de contracten digitaal ondertekend. Strukton gaat onder meer aan het werk op emplacement Rotterdam en de tunnel van station Delft.

Blij met Strukton

Edward Ruiter, projectmanager bij ProRail: “De tunnel Delft bouwt Strukton af. Deze tunnel bestaat uit vier buizen. Daarvan zijn er twee in dienst, daar rijden sinds 2015 de treinen doorheen. De andere twee buizen zijn later gebouwd en hebben wij kaal overgenomen. Daar wordt nu het spoor in, het perron, alle systemen en de tunneltechnische installaties ingebouwd.”

Ook aan het emplacement Rotterdam wordt straks gewerkt. “Daar vernieuwen we wissels, bovenleiding en perrons, zodat treinen daar straks sneller kunnen aankomen en vertrekken” Edward is blij dat de contracten aan Strukton zijn gegund. “Strukton verricht al werkzaamheden voor dit project en dat loopt heel goed. Er is onderling veel vertrouwen en de samenwerking is goed, dat is prettig. Dit betekent natuurlijk niet dat wij daardoor achterover gaan leunen want het zijn inhoudelijk spannende contracten. Maar met vertrouwen werken we samen naar de eindstreep."

  • Voorbereiding spooraanleg in tunnelbuis
    Voorbereiding spooraanleg in tunnelbuis
  • alle contracten gegund
    Alle contracten gegund: Edward Ruiter (ProRail), Ben Steehouwer (Strukton), Martin Bos (Strukton) en Hans Versteegen (ProRail) maken de cirkel rond

Het project

Met de ondertekening zijn nu alle contracten aanbesteed. De verwachting is dat het hele project PHS Rijswijk-Rotterdam in 2024 is afgerond. Eerder werd binnen het project al gewerkt aan onder meer de vernieuwing van station Delft Campus en de spoorverdubbeling tussen Rijswijk en Delft Campus. Ook werd overweg ’t Haantje opgeheven.

Ieder jaar reizen steeds meer mensen met de trein. Die groei concentreert zich vooral op het woon-werkverkeer in de spits en op drukke routes van en naar de grote steden. Met het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam past ProRail het spoor zodanig aan dat op dit traject per richting acht intercity’s en zes sprinters kunnen rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers