Overwegen en kruising op Moerdijk beveiligd

Nieuws

4 december 2020

Op het haven- en industrieterrein Moerdijk hebben ProRail en het havenbedrijf een mooie stap gezet in de verbetering van de verkeersveiligheid. Drie belangrijke en druk bereden overwegen zijn uitgerust met rode lichten en spoorbomen. Daarmee wordt het wegverkeer voortaan tijdig gealarmeerd als er een trein wil passeren.

Verkeersveiligheid

Het beveiligen van de overwegen op de kruising Orionweg – Zuidelijke Randweg door aannemer Van Gelder maakt deel uit van een groter project om de doorstroming en de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein te verbeteren. 

Zo is ook het asfalt verbreed en is er een verkeersregelinstallatie met een drip-functie (Dynamische Route-informatiepaneel) aangelegd om filevorming tegen te gaan vanaf de snelweg. Hiermee wordt routeinformatie gegeven aan de weggebruiker en kan het personen- en vrachtverkeer in goede en veilige banen worden geleid.   

Een goederentrein passeert de nieuwe overweg in het havengebied Moerdijk
Een goederentrein passeert de nieuwe overweg in het havengebied Moerdijk

Toekomstige ontwikkelingen

De komende jaren staat er meer werk op stapel op het haventerrein Moerdijk. Om te beginnen wordt volgend jaar de Energieweg op een tweede locatie aangesloten op de Westelijke Randweg.

Daarvoor passen het Havenbedrijf Moerdijk en ProRail een overweg aan, welke ook wordt voorzien van beveiliging. En in 2023 staat de aanleg gepland van twee nieuwe opstelsporen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier kunnen straks treinen van maximaal 760 meter worden opgesteld.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers