Fase twee werkzaamheden in Rheden van start

Nieuws

7 oktober 2022

De uitvoering van fase twee van het ‘Maatregelenpakket spoorovergangen Rheden’ is gestart. Met deze fase verbetert ProRail de veiligheid van een zestal spoorovergangen in Rheden. Aannemer VolkerRail begint maandag 10 oktober aan deze grote klus.

Voorbereiding

Op dit moment worden nog voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het ingraven van nieuwe kabels en leidingen langs de sporen tussen Rheden en Dieren. Vanaf 10 oktober sluit de aannemer spoorovergangen tijdelijk en gefaseerd af om verschillende werkzaamheden uit te voeren aan het spoor en aan de weg. Het gehele werk duurt tot vrijdag 18 november.

De gemeente Rheden telt ruim 30 spoorwegovergangen en is daarmee koploper in Nederland. Om de overwegveiligheid en doorstroming van het verkeer in Rheden te verbeteren, wordt tot 2024 een groot aantal overwegen in Rheden gefaseerd aangepakt. In 2021 is fase 1 gestart en is de Groenestraat opnieuw ingericht. In fase twee worden de overwegen Hofstetterlaan, Lange Juffer, Middachterallee, Havelandseweg, Pinkelseweg en Schaarweg aangepakt. Hofstetterlaan en Middachterallee zijn zogenaamde ‘NABO’ oftewel Niet Actief Beveiligde Overwegen.

Gevolgen voor weg- en treinverkeer

Fase twee zal hinder opleveren voor zowel de omgeving als voor treinreizigers. Zo start in de nacht van zondag op maandag 6 op 7 november 01:00 uur een zevendaagse treinvrije periode en werkt de aannemer dag en nacht door tot maandag 14 november 05:00 uur. De werkzaamheden zijn verschillend van aard zoals laswerkzaamheden, het aanpassen van de bevloeringen van de spoorovergangen en het plaatsen van relaiskasten en seinen bij de spoorovergangen.

De aannemer zet ook veel materieel in zoals kranen en werkverlichting en dat kan enige geluids- en verlichtingshinder geven. In deze periode is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dieren en Arnhem. Treinreizigers worden geadviseerd actuele informatie te raadplegen via een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Verkeershinder

Naast de hinder van het werk zal het gefaseerd afsluiten van spoorovergangen hinderlijk zijn voor het wegverkeer. Bij elke spoorovergang plaatst de aannemer nieuwe relaiskasten en ahob-stellers en past hij de wegsituatie aan. Hierdoor zullen spoorwegovergangen tijdelijk worden afgesloten.

Lees meer

Meer overwegen

De verwachting is dat in 2023 de spoorovergangen Biljoen, Begraafplaats en Jeugdland worden aangepakt en de spoorovergang in de Lentsesteeg vanaf 2024. ProRail voert op dit moment gesprekken met onder andere de gemeente en particulieren voor de uitvoering van deze werkzaamheden.

Meer informatie kun je vinden op de projectwebsite en op onderstaande kaart.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers