Foto's: Naarden-Bussum even spoorloos

Nieuws

9 augustus 2019

De megaklus rond Naarden-Bussum ligt op schema. Zo zijn alle sporen inmiddels verdwenen. Via onze webcams zijn de werkzaamheden op de voet te volgen.

Granaten gevonden

In de eerste week van de spoorvernieuwing stuitte de aannemer langs het spoor op twee oude granaten uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst heeft snel gezorgd dat iedereen weer veilig door kon werken.

Opbreken, afvoeren, opbouwen

In de eerste vijf dagen is het spoor over een lengte van 4 kilometer afgebroken. Denk aan bergen ballast en kilometers bovenleidingsdraad. Nu is de tijd aangebroken om het spoor opnieuw op te bouwen en in te richten. Vanaf woensdag 14 augustus gaan we ook aan de slag bij het naastgelegen station Weesp.  

Faunapassages Naardermeer

In de spoorlijn die door het Naardermeer loopt, bouwen we negen faunapassages, zodat dieren veilig het spoor over kunnen steken. Zoals de otter, die sinds een paar jaar weer terug is in het natuurgebied van Natuurmonumenten.

Webcams

Er staan in totaal drie webcams op de werkzaamheden gericht. De werkzaamheden in Naarden en in het Naardermeer zijn dus live te volgen. Meekijken? Dat kan hier.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers