Spoorvernieuwing Sneek-Stavoren en update over dassen

Nieuws

In de periode tussen 15 en 24 april vinden er werkzaamheden plaats tussen Sneek en Stavoren. We vernieuwen het spoor, tussenliggende bruggen en overwegen. Er vindt daarnaast onderhoud plaats aan spoorbruggen in het traject en een aantal overwegen worden vernieuwd.

Workum

Nabij Workum vernieuwen we vijf kilometer spoor. We vervangen daarbij ongeveer 800 ton spoorgrind (ballast). De oude houten bielzen (dwarsliggers) vervangen we voor nieuwe betonnen exemplaren. We maken daarbij gebruik van verschillende werktreinen en kranen op lorries.

Verder vernieuwen we het overwegdek van de overwegen Heideskipsterdyk en Nijhuzumerdyk nabij Workum, de Stationswei en Noardermar in Molkwerum en de overweg Nijesyl bij IJlst. Verder vinden er bestratingswerkzaamheden plaats op de stations IJlst, Workum, Hindeloopen, Koudum Molkwerum en Stavoren. De werkzaamheden kunnen zorgen voor hinder. Omwonenden worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

Sneek-Leeuwarden

In het weekend van 22 april rijden er ook bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Sneek. We werken in dit weekend onder meer op station Sneek en Sneek Noord aan bestrating en keerwanden en aan het spoor tussen Sneek en Sneek Noord.


Dassen bij Molkwerum

De werkzaamheden bij Molkwerum verlopen volgens planning. Nadat afgelopen maandag eerst de kabels voor het treinverkeer zijn vrijgelegd en het spoor ter plaatse is verwijderd, is onze aannemer in de afgelopen twee dagen óók gaan graven.

We volgen met het graven de tunnels van de dassen. De dassen hebben goed hun best gedaan. Er zitten tunnels van tientallen meters lengte bij. In de burcht zelf zaten geen dassen meer. Ecologen houden met wildcamera's het gebied in de gaten. Daarop is vannacht één das gespot.

Ga voorbereid op reis  

Tot en met 21 april rijden er bussen in plaats van treinen op de lijn Sneek en Stavoren. Op 22 en 23 april rijden bussen in plaats van treinen op het hele traject tussen Leeuwarden en Stavoren. Raadpleeg voor jouw vertrek een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers