Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Pijpleiding binnendijks verwijderen

Nieuws

15 april 2020

Bij Zwolle-Zuid ligt een pijpleiding die van het rangeerterrein bij Windesheim, langs het parallel gelegen fietspad, naar de IJssel gaat. Deze leiding ligt er in verband met inmiddels ver gevorderde werkzaamheden aan het rangeerterrein en is niet meer in gebruik. Het verwijderen van de leiding voor het binnendijkse deel gaat vanaf vandaag (15 april) beginnen. Daar is vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) toestemming voor gekomen.

Twee tot drie weken werk

Het afvoeren van de pijpdelen zal naar verwachting twee tot drie weken in beslag nemen. De ontmanteling beslaat voorlopig alleen het deel van de leiding dat binnen de dijk ligt. 

Los schroeven en afvoeren

De buizen worden van elkaar los geschroefd en op een vrachtwagen getild met een kraan en vervolgens weggereden. Om de grote buizen over de dijk te verwijderen wordt een grote kraan ingezet. De gemeente Zwolle gaat verkeersregelaars inzetten bij het fietspad tijdens het verwijderen van de pijpleiding.

Het buitendijkse deel van de pijpleiding hopen we later dit jaar te verwijderen als het broedseizoen voorbij is. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers