Fruit- en lindenbomen geplant in Tricht

Nieuws

12 november 2021

De randweg om Tricht oogt nog wat kaal, maar niet voor lang meer. In opdracht van ProRail is aannemer Van Wijk Nieuwegein op maandag 8 november begonnen met het aanplanten van groen langs de Hooglandscheweg. Het gaat hier om jonge aanplant, dus het zal nog even duren voor de bomen en hagen volledig in groei zijn.

Fruit- en lindenbomen

Aan weerszijden van de spoorwegonderdoorgang worden gemengde hoogstamfruitbomen geplant, waarvan een hoog percentage bestaat uit kersenbomen. Ten westen van de Langstraat komen hagen, en ten oosten van de Meersteeg worden lindenbomen geplant met daartussen ligusterhagen. 

De keuze van Tricht

De boom- en haagsoorten die worden aangeplant passen perfect in het Betuwse landschap van Tricht en omgeving. De keuze voor deze plant- en haagsoorten is gemaakt door de inwoners van Tricht. In 2020 vroegen ProRail en de gemeente West Betuwe aan hen welke beplanting zij graag zouden zien langs de nieuwe randweg. Inwoners konden per deelgebied een keuze maken uit diverse geschikte boom- en haagsoorten. Die keuze wordt nu werkelijkheid.

De aannemer plant bomen in Tricht
De aannemer plant bomen in Tricht

Vooruitblik

Naar verwachting is aannemer Van Wijk in de week van 15 november klaar met de aanplant langs de Hooglandscheweg. De aanplant langs de Willem Mechteldstraat en de onderdoorgang Lingedijk volgt in 2022. De aanplant is onderdeel van de landschappelijke inpassing die ProRail in het project Spooromgeving Geldermalsen uitvoert.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers