Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum

Nieuws

24 juli 2023

Van 26 tot en met 28 juli werken we aan het spoor rondom station Schiedam Centrum. Daarom rijden er op deze dagen geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum.

Meer treinverkeer

Samen met aannemer Strukton werken we aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Hierdoor maken we het spoor en de stations tussen Rijswijk en Rotterdam geschikt voor meer treinverkeer. Dat doen we gefaseerd en in verschillende deelprojecten, onder andere in Schiedam. We maken de sporen 1 en 2 geschikt voor meer treinen. Hierdoor houden we ook de rechtstreekse verbinding tussen Schiedam Centrum en Amsterdam in stand.

Lees meer over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam Lees meer over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam

Werkzaamheden

Rondom Schiedam vervangen we alle bovenleidingsportalen. De bovenleidingsportalen worden gefundeerd met een stalen buis. Hier wordt vervolgens een blok beton op geplaatst. In mei van dit jaar hebben we al 82 van deze funderingsblokken geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden gaan we hiermee verder.

Ook twee andere projecten kunnen tijdens deze dagen verder. Zo wordt de spoorbrug over de Poldervaart in Schiedam gerenoveerd en geschilderd. Daarnaast vernieuwen we tussen Delft en Schiedam de hangdraden van de bovenleiding. Een hangdraad zorgt ervoor dat de rijdraad strak hangt. Daardoor kunnen de treinen sneller rijden. Door te renoveren en vernieuwen houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Hierdoor is het minder gevoelig voor storingen.

Gevolgen treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er van woensdag 26 juli 01:00 tot vrijdag 28 juli 05:00 uur geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum. Raadpleeg de reisplanner voor een actueel reisadvies.

Raadpleeg de reisplanner Raadpleeg de reisplanner

Zomerwerk

Ieder jaar weer: in de zomer werken we aan het spoor. En ieder jaar heeft dat vervelende gevolgen. Voor reizigers en omwonenden. Het geeft drukte in trein, bus en op het station. Het zorgt voor files, lawaai en stof in je tuin. Kan dat nou niet anders? Waarom doen we dat?

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers