Inrijden van spoordek in Diemen

Nieuws

27 september 2021

Op de Ouddiemerlaan bouwt ProRail aan een spooronderdoorgang, die in 2023 gereed is. In het weekend van 25 en 26 september is er een spoordek ingereden op de plek van de oude spoorovergang aan de Ouddiemerlaan. Op deze constructie worden sporen gelegd, waarover de trein vanaf maandag 27 september weer gaat rijden. Het spoordek is het dak van de onderdoorgang, dat de afgelopen maanden ter plekke is gebouwd.

Grond afgraven

Onder het spoordek gaan we aansluitend de komende maanden grond afgraven om zo ruimte voor de onderdoorgang onder het spoor te creëren. Vanwege de werkzaamheden was er geen treinverkeer op station Diemen: van zaterdag 25 september 01:00 uur tot en met maandag 27 september 05:00 uur. Op maandagochtend 27 september zijn de eerste treinen weer gaan rijden van en naar station Diemen.

Begin 2021 is de aanleg van de tijdelijke overweg en de omleidingsroute begonnen. Zodra deze tijdelijke voorzieningen waren aangelegd, kon de bouw van de spooronderdoorgang beginnen. Dit duurt in totaal twee jaar. De verwachting is dat de spooronderdoorgang in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik kan worden genomen.

  • Werkzaamheden in Diemen
  • Werkzaamheden tijdens buitendienststelling in Diemen
  • Inrijden van het spoordek in Diemen
  • De bouwplaats in Diemen

Veilig en bereikbaar

Met de aanleg van de spooronderdoorgang verdwijnt een hinderlijk obstakel in de verbinding tussen Diemen Noord en Diemen Centrum. Het gaat zorgen voor een betere doorstroming op de Ouddiemerlaan. De onderdoorgang draagt bij aan toegankelijkheid en bereikbaarheid en verbetert de verkeersveiligheid rondom het station.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers