Diemen : Onder het spoor door in Diemen

Diemen krijgt een nieuwe spooronderdoorgang, op de plek van de huidige overweg op de Ouddiemerlaan. In 2023 is die onderdoorgang gereed. Met de aanleg verdwijnt een obstakel in de verbinding tussen Diemen Noord en Diemen Centrum. Dit gaat zorgen voor een betere doorstroming. Nood- en hulpdiensten, bussen en overig wegverkeer wachten straks niet meer voor gesloten spoorbomen.

Locatie
Diemen
Startdatum
2021
Einddatum
2023

Toegankelijk en bereikbaar

De huidige spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties en voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. Regelmatig moeten zij wachten voor het passerende treinverkeer. Vanwege de bouw van de onderdoorgang, die twee jaar duurt, wordt het verkeer omgeleid.

Tijdelijke overweg

De huidige overweg wordt ontmanteld. In plaats daarvan komt er - vanaf 2021- een tijdelijke spooroverweg, even voorbij het Van Gemertplantsoen, ter hoogte van de Harmonielaan. Zodra de tijdelijke overweg in gebruik kan worden genomen, wordt de huidige overweg in de Ouddiemerlaan gesloten. 

Op die plek wordt dan van 2021 tot 2023 gebouwd aan de nieuwe spooronderdoorgang. Eind 2019 is het ontwerp van de nieuwe onderdoorgang gepresenteerd aan bewoners in het gemeentehuis van Diemen.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers