Diemen : Onder het spoor door in Diemen (Project gerealiseerd)

Diemen heeft een nieuwe spooronderdoorgang, op de plek waar de overweg op de Ouddiemerlaan lag. Met de aanleg is er een obstakel in de verbinding tussen Diemen Noord en Diemen Centrum verdwenen. Dit gaat zorgen voor een betere doorstroming. Nood- en hulpdiensten, bussen en overig wegverkeer, hoeven niet meer te wachten voor gesloten spoorbomen.

Locatie
Diemen
Startdatum
2021
Einddatum
2023

Toegankelijk en bereikbaar

De spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgde al jaren voor gevaarlijke situaties en voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. Regelmatig moesten zij wachten voor het passerende treinverkeer. Vanwege de bouw van de onderdoorgang, die twee jaar duurde, werd het verkeer omgeleid.

Tijdelijke overweg

De overweg werd ontmanteld. In plaats daarvan kwam er - vanaf 2021- een tijdelijke spooroverweg, even voorbij het Van Gemertplantsoen, ter hoogte van de Harmonielaan. Toen de tijdelijke overweg in gebruik kon worden genomen, werd de overweg in de Ouddiemerlaan gesloten. 

Op die plek werd van 2021 tot 2023 gebouwd aan de nieuwe spooronderdoorgang. Eind 2019 is het ontwerp van de nieuwe onderdoorgang gepresenteerd aan bewoners in het gemeentehuis van Diemen.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers