Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Monumentaal station Naarden-Bussum in renovatie

Nieuws

30 maart 2021

Over ruim een jaar zien de gevel en zijvleugels van station Naarden-Bussum er weer piekfijn uit. In april start aannemer Dekker bouw & infra met de renovatie van dit monumentale stationsgebouw, in opdracht van NS en ProRail. Als de renovatie klaar is zijn de ruimtes in de zijvleugels beschikbaar voor verhuur.

Renovatie

Reizigers en bewoners zullen niet veel hinder hebben van de renovatie omdat het meeste werk plaatsvindt buiten de looproutes. Er wordt zowel buiten als binnen gefaseerd gewerkt. Dit betekent dat er steeds op andere plaatsen hekken komen om de werkzaamheden en de reizigers van elkaar te scheiden. 

Er is de afgelopen tijd al veel werk opgeknapt aan het station. Zo kwam er vorig jaar een nieuwe doorgang bij de AH to go richting perron 1. Dit perron is tevens verbreed en opnieuw ingericht. Ook heeft de stationshal een nieuwe vloer en wordt de hal nog extra opgeknapt.

Station Naarden-Bussum had al een nieuwe tegelvloer gekregen
Station Naarden-Bussum had al een nieuwe tegelvloer gekregen

Beter toegankelijk

Ook zijn er plannen om het station nog beter toegankelijk te maken voor de reizigers met een nieuwe toegang aan de westzijde van het station. Daardoor kunnen zij makkelijker en sneller de perrons en de uitgangen bereiken.

NS legt vanaf april een P+R terrein aan bij het station voor 97 auto’s, met vier laadpunten voor elektrische auto’s. De voorbereiding daarvan is inmiddels bezig. Dit is zomer 2021 gereed. Na de zomer begint ProRail met de bouw van een Kiss & Ride, een fietsenstalling, de nieuwe westelijke toegang en de aanleg van groen. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in juni 2022 afgerond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers