Nieuw online platform voor de spoorgoederen­sector

Nieuws

22 september 2021

Rail Freight, the future is ours: dat is de naam van een nieuw online platform voor de spoorgoederensector. Deze website is voor en door de sector gemaakt en hier worden nieuws en achtergronden aangeboden die deze sector raakt. Het platform heeft als doel inzicht te bieden in de verbeteringen die worden toegepast.

Opdracht

In 2018 gaf toenmalig staatssecretaris Stientje van Veldhoven een duidelijke taak mee aan de sector: verbeter het image van het spoorgoederenvervoer en creëer een groter draagvlak in de samenleving en bij bedrijven. Met dit initiatief laat de spoorgoederensector daarom één geluid horen en stropen ambassadeurs de mouwen op voor duurzaam, concurrerend en betrouwbaar goederenvervoer via het spoor.

De lancering van het platform werd verricht door oud-politicus Wim van de Camp. Hij is nu de Nederlandse ambassadeur van het Europees Jaar van het Spoor. Volgens Van de Camp heeft de sector als doel om binnen tien jaar 50 procent meer goederen over het Nederlandse spoor te vervoeren en zo de Europese duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Dit betekent een groei van 40 naar 60 miljoen ton.

Online platform

Het initiatief Rail Freight. The Future is Ours gaat de Nederlandse spoorgoederensector nog beter op de kaart zetten. Via dit initiatief laat de sector één geluid horen en stroopt het de mouwen op voor duurzaam, concurrerend en betrouwbaar goederenvervoer.

Bekijk het online platform

Samenwerking

Dit platform is een samenwerking van meerdere partijen uit de spoorgoederensector. Het is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de werkgroep van het Cluster Communicatie en bestaat uit ProRail, Havenbedrijf Rotterdam, evofenedex, Deltalinqs en voorlichtingsbureau Rail Cargo Information Netherlands.

Geen goednieuwsshow

Het platform is nadrukkelijk niet bedoeld om alleen maar mooie, positieve verhalen naar buiten te brengen. Zeker op het spoor in de Rotterdamse haven is nog werk aan de winkel om het spoor voor te bereiden op de toekomst. Ook hierover berichten we regelmatig zodat we kunnen laten zien wat we doen zodat ook het spoor in de Rotterdamse haven klaar is voor de toekomst.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers