Nieuwe hellingbaan voor station Leiden Lammenschans

Nieuws

14 juni 2021

De werkzaamheden voor een nieuwe hellingbaan op station Leiden Lammenschans starten op dinsdag 15 juni. De huidige hellingbaan is te steil en voldoet niet meer aan de toegankelijkheidsnormen. Daarom gaan we deze helemaal vernieuwen. Zo maken we het station beter toegankelijk voor mensen met een functiebeperking.

Langer en groener

De nieuwe hellingbaan wordt langer dan de huidige. Het beginpunt komt aan de andere kant te liggen, richting Lammenschansweg. De bovenzijde van de hellingbaan komt uit op dezelfde plek als nu.

Ook vernieuwen we de trap naar het perron. De nieuwe trap komt aan de andere kant van de overdekte wachtruimte op het perron. Verder krijgt de nieuwe hellingbaan een groene uitstraling. De taluds worden volledig aangeplant.

Toegankelijke stations

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Lees er meer over

Werken in twee fases

De werkzaamheden starten op 15 juni en duren naar verwachting tot 10 september 2021. Aannemer Dura Vermeer voert het werk uit in twee fases. In de eerste fase passen we het talud aan, bouwen we het eerste gedeelte van de nieuwe hellingbaan tot aan de bestaande trap en bouwen we de nieuwe trap.

Eind juli 2021 starten we de werkzaamheden van de tweede fase. We breken de oude hellingbaan af en voltooien de nieuwe hellingbaan. Tot slot brengen we verlichting en beplanting aan. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe hellingbaan 10 september klaar voor gebruik.

Bereikbaarheid perron tijdens de werkzaamheden

Tijdens de eerste fase hebben reizigers toegang tot het station  via de bestaande hellingbaan en trap. Vanaf eind juli, tijdens de tweede fase, is het perron uitsluitend bereikbaar via de nieuwe trap. NS informeert rolstoelgebruikers over alternatieve reismogelijkheden via hun website en de NS-app. Extra reistijd is niet in alle gevallen uit te sluiten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers