Opleiding ERTMS gereed

Nieuws

15 februari 2022

Er is de afgelopen maanden hard aan de weg getimmerd en nu is het zover: de opleiding ERTMS (European Rail Traffic Management System) is gereed. De afdeling ERTMS CS binnen Techniek Assetmanagement heeft de kennis, kunde en de jarenlange ervaring van de ERTMS-specialisten en -experts weten te vangen in één opleiding.

E-learning

In samenwerking met het Railcenter en onderwijskundigen is de e-learning Basis Principes van ERTMS en het Nederlandse spoor ontwerp ontwikkeld. De e-learning bestaat uit modules die de basisbegrippen uit de Europese specificatie van ERTMS behandelden. Daarnaast wordt behandeld hoe ERTMS wordt toegepast in de Nederlandse infrastructuur en wordt de verbinding gelegd met de ontwerpvoorschriften van ProRail. De cursus geeft verder uitleg over specifieke ERTMS-onderwerpen die tot nu toe in de conventionele treinbeveiliging niet mogelijk waren.

Cursus voor iedereen

De cursus is voor iedereen die interesse heeft in ERTMS of die werkelijk aan een ERTMS-realisatieproject meewerkt. Je leert in de cursus onder andere hoe de Europese specificaties zich verhouden tot de Nederlandse regelgeving en bedrijfsvoorschriften van ProRail, wat het voor een machinist betekent voordat een ERTMS-trein kan vertrekken, hoe de positie van een trein wordt bepaald, hoe het rijden en remmen onder ERTMS werkt, hoe de werking van overwegen met constant warning time (CWT) in elkaar steekt en nog vele andere aspecten van ERTMS.

Kortom, een leerzame cursus voor wie een vliegende start wil maken met ERTMS.

Bekijk de cursus bij Railcenter

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers