Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Een spoordek van 2 miljoen kilo in Bedum

Nieuws

25 oktober 2021

Bij Bedum is afgelopen zaterdag het nieuwe spoordek op zijn plek geschoven. Het spoordek is een onderdeel van de nieuwe onderdoorgang. Wegverkeer gaat straks onder het spoor door, terwijl treinen via het spoordek boven de rondweg rijden.

Grootste van Groningen

Om het dek met vier hijskranen op zijn plek te krijgen, is in de afgelopen dagen eerst het spoor verwijderd en is het talud afgegraven. Op die manier is een gat in de spoordijk ontstaan van zo'n tachtig meter. Dat is ook precies de lengte van het spoordek. Het spoordek is namelijk met acht bij 80 meter en 2 miljoen kilo één van de grootste spoordekken van Groningen. Deze nieuwe onderdoorgang zorgt voor meer veiligheid: drie onbewaakte overwegen kunnen we hierdoor namelijk definitief sluiten. Vrachtverkeer van onder meer Friesland Campina DOMO krijgt bovendien een nieuwe route, waardoor Bedum een stuk veiliger dorp wordt.

Bekijk: Timelapse: het enorme spoordek wordt op zijn plek geschoven

Begin 2022

Nadat het dek op zijn plaats was geschoven, bouwden we het spoor weer terug. Vanaf vandaag rijden de treinen weer volgens dienstregeling. En terwijl het treinverkeer gewoon weer over het spoordek rijdt, bouwen wij de weg onder de steunpunten en de onderdoorgang. Begin 2022 is de onderdoorgang klaar voor gebruik.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers