Start aanleg spoor en onderdoorgang Rijswijk in de zomer

Nieuws

9 mei 2019

Deze zomer begint ProRail met de uitvoering van het project Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Zo leggen we onder meer een derde en een vierde spoor aan tussen Rijswijk en Delft-Zuid en komt er een onderdoorgang van 250 meter bij ’t Haantje, tussen Rijswijk en Delft.

Meer treinen tussen Den Haag en Rotterdam

Jaarlijks reizen steeds meer mensen met de trein. Die groei zet de komende jaren door en concentreert zich vooral op het woon-werkverkeer in de spits en op de drukke routes van en naar de grote steden. Zo ook tussen Den Haag en Rotterdam. Met het Project Hoogfrequent Spoorvervoer passen we het spoor zodanig aan dat op dit traject per uur per richting achtercity’s en zes sprinters kunnen rijden. Daarmee hoef je als reizigers niet meer op de klok te kijken. De volgende trein komt immers binnen een paar minuten voorrijden.

Spooronderdoorgang RijswijkBuiten ‘t Haantje

In de gemeente Rijswijk ligt spooroverweg ’t Haantje, naast de Kerstanjewetering. Nu het spoor wordt uitgebreid van twee naar vier sporen, wordt de overweg vanwege de veiligheid opgeheven. Daarvoor in de plaats komt een onderdoorgang met een lengte van ongeveer 250 meter. Langzaam- en snelverkeer zijn in deze onderdoorgang van elkaar gescheiden. Aan één kant van de weg komt een fiets- en voetpad. Twee vides in het dak van de onderdoorgang zorgen voor daglichtinval. 
Locatie onderdoorgang

Inloopavonden

Donderdag 9 mei houdt ProRail tussen 10.00 en 21.00 uur een inloopavond over de aanpassingen in Rijswijk. Op 19 juni volgt een avond over de aanpassingen van station Delft Zuid.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers