Timelapse plaatsing liggers natuurbrug de Mortelen

Nieuws

13 mei 2019

ProRail en aannemer BAM kijken tevreden terug op de plaatsing van de 28 betonnen liggers op de landhoofden van natuurbrug de Mortelen. Ondanks een kapotte kraan waren de werkzaamheden zondag 12 mei ruim op tijd klaar. De komende maanden wordt de brug verder afgebouwd.

Bekijk: Timelapse plaatsing liggers natuurbrug de Mortelen

Tezamen vormen de liggers het brugdek waar de dieren straks overheen lopen. Voor het zover is, moet er nog behoorlijk wat werk worden verricht. ProRail en BAM verwachten eind dit jaar helemaal klaar te zijn. 

Van herten tot salamanders

De nieuwe natuurbrug wordt zo’n 40 meter breed en komt te liggen in het hart van het Groene Woud. Het verbindt de natuurgebieden Kampina, de Mortelen, de Scheeken en het Dommeldal weer met elkaar. Daarmee is het een belangrijke ecologische impuls voor het gebied. Het grootste dier dat van de brug gebruik gaat maken, zal het edelhert zijn. Maar ook kleinere dieren zoals dassen, reeën, kamsalamanders, hazelwormen en hagedissen zullen van de verbinding gaan profiteren.

MJPO

De natuurbrug is onderdeel van het Meerjarenprogramma Ontsnippering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook de Provincie Noord Brabant betaalt mee via het regionale programma Kloppend hart van het Groene Woud. Het hele project kost circa 7,5 miljoen euro.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers