Treinhinder tussen Leiden en Hoofddorp door werkzaamheden

Nieuws

20 mei 2021

ProRail voert vanaf zaterdagavond 22 mei werkzaamheden uit op het spoortraject Leiden Centraal – Hoofddorp. Daardoor rijden er naar verwachting tot en met donderdag 27 mei minder treinen. Op de lijnen Amsterdam Centraal – Schiphol en Amsterdam Centraal – Haarlem vernieuwen we het spoor ook, maar daar merken reizigers niets van.

Extra inspecties

De werkzaamheden zijn ingepland naar aanleiding van extra inspecties die ProRail op dit moment door het hele land uitvoert. Hierbij worden bevestigingsmiddelen van het spoor extra gecontroleerd door onze inspecteurs. Op de hierboven genoemde trajecten zijn er stukken spoor waar we de bevestigingsmiddelen gaan vernieuwen.

De extra inspecties voert ProRail uit nadat in april op de spoorlijn tussen Gorinchem en Leerdam bevestigingsmiddelen niet voldeden aan de hoge waardes die we op dit moment stellen. Het spoor moest toen onverwachts voor vijf dagen buiten dienst worden genomen om het spoor te herstellen. Met de huidige extra inspecties door het hele land willen we zo’n situatie in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen.

Zoveel mogelijk in de nacht

Wanneer werkzaamheden moeten plaatsvinden proberen we dit zoveel mogelijk in de nacht te plannen, zodat treinreizigers hier geen hinder van ondervinden. Op de trajecten Amsterdam Centraal – Schiphol en Amsterdam Centraal – Haarlem verwachten we dat dit zal lukken en ervaren reizigers geen overlast.

Op de lijn Leiden Centraal – Hoofddorp hebben we langer de tijd nodig. Deze werkzaamheden worden verspreid over vijf nachten van zaterdag tot en met de nacht van donderdag op vrijdag. Tot de werkzaamheden zijn afgerond mogen treinen op dit traject op een deel van het spoor vanwege de veiligheid niet harder rijden dan 40 km/u. Door de snelheidsbeperking kunnen er minder treinen rijden.

Reizigers adviseren we om een reisplanner te raadplegen voor actuele reisinformatie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers