Uniek kijkje bij toekomstig opstelterrein De Vork op 15 juni

Nieuws

6 juni 2019

Bouwlocatie, dus… verboden toegang! Maar niet op zaterdag 15 juni, de Dag van de Bouw. Op deze dag stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen. Project Groningen Spoorzone doet ook mee! Bezoekers zijn tussen 10:00 en 16:00 uur welkom op het toekomstige opstelterrein De Vork in Haren. Strukton Rail, die het opstelterrein bouwt, stelt die dag het bouwterrein open voor publiek en zorgt met de samenwerkende partners, toekomstige gebruikers en (gedelegeerd) opdrachtgever ProRail voor een mooi programma dat bezoekers een kijkje geeft in de veelzijdige wereld van spoorbouw en -onderhoud.

Van spoormachines tot Virtual Reality

Naast dat je kunt zien hoe het opstelterrein in aanbouw is, staan er op het terrein spoormachines die van dichtbij bekeken mogen worden en zijn er lasdemonstraties. Daarnaast komen nieuwe technologieën in spoorbouw en -onderhoud aan bod en via Virtual Reality is te ervaren hoe het terrein er uitziet wanneer het klaar is. 
Hoe ontwerp je een spoor? Hoe voorspel je onderhoud aan sporen? Ecologie, wat is dat? Hoe onderhoud je een trein? Welke nieuwe treinen gaan er op de regionale lijnen rijden? Wat staat er te gebeuren in het project Groningen Spoorzone? Allemaal vragen waar medewerkers van Strukton, Arcadis, Antea Group, Molhoek CCT, Arriva Nederland, Flux Partners en ProRail graag antwoord op geven op een unieke locatie. 

Toegang werkterrein

Bezoekers zijn welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. De ingang van de Strukton bouwplaats bevindt zich aan de Rouaanstraat 39 in Groningen. Er is parkeergelegenheid naast het ketenterrein; bezoekers worden ter plekke naar de parkeerplaats gewezen. Het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor de Dag van de Bouw, maar het blijft een werkterrein. Daarom wordt bezoekers geadviseerd stevig schoeisel te dragen. Ook is hierdoor het terrein minder geschikt voor mensen die slecht te been zijn of gebruik maken van een rolstoel.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers