Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vervanging geluidschermen in Lansingerland

Nieuws

4 februari 2021

Aannemer Infraspeed is momenteel volop bezig met het voorbereiden van realisatie van het 4 meter scherm aan de westzijde van de HSL ter hoogte van het Annie M.G. Schmidt park in Lansingerland. In het weekend van 5 t/m 7 februari 2021 is het spoor van de HSL buiten dienst en dan demonteert Infraspeed ook het lage geluidscherm aan de westkant bij de Berkelseweg. Deze werkzaamheden vinden zowel overdag als ’s nacht plaats. De aannemer verwacht geen serieuze overlast, maar bewoners kunnen wel wat merken van het materieel dat wordt ingezet.

Planning

Op korte termijn ziet de planning er als volgt uit:

  • Februari 2021- zomer 2021: voorbereiden van de fundering van het 4 meter hoge scherm en het aanbrengen van de nieuwe stijlen. De verwachting is dat in de zomer de nieuwe geluidsabsorberende panelen worden geplaatst en daarmee ook het ‘gat’ gedicht is in Lansingerland.
  • Maart t/m mei 2021: Het vervangen van de glazen panelen door geluidsabsorberende panelen aan Oostzijde van de HSL tussen de Wildersekade en de Jacob Marislaan.
  • Mei 2021 t/m zomer 2021: vervangen de glazen panelen door geluidsabsorberende panelen in het bestaande scherm aan de Westzijde tussen de Wildersekade en Boterdorpseweg.

Voor de overige plekken waar in Lansingerland geluidschermen worden aangepast en/of verhoogd volgt de planning zodra deze bekend is.

Meer over:

Meer nieuws