Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Werkbezoek op de bouwplaats in Rijswijk

Nieuws

30 juni 2021

Wethouders Jeffrey Keus en Björn Lughthart van de gemeente Rijswijk namen op 28 juni 2021 een kijkje bij de spooronderdoorgang RijswijkBuiten. ProRail en Strukton gaven een rondleiding door de tunnel waar nu nog hard gewerkt wordt.

Veilige verbinding

De onderdoorgang vormt straks een veilige verbinding voor al het verkeer tussen de woonwijken Parkrijk en Pasgeld. De tunnel vervangt de voormalige overweg 't Haantje en ligt 250 meter noordelijker. In de onderdoorgang komt aan één kant van de weg een afgescheiden fiets- en voetpad. Twee vides in het dak zorgen voor daglichtinval.

  • Bij de vide - onderdoorgang RijswijkBuiten
    Bij de vide - onderdoorgang RijswijkBuiten
  • Werkbezoek onderdoorgang RijswijkBuiten
    werkbezoek onderdoorgang RijswijkBuiten
  • Werkbezoek onderdoorgang RijswijkBuiten
    Werkbezoek onderdoorgang RijswijkBuiten

Meer treinen

De bouw van de nieuwe onderdoorgang RijswijkBuiten is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Binnen dat programma verdubbelen we het spoor, zodat er meer treinen kunnen rijden. Dat is nodig omdat ieder jaar steeds meer mensen met de trein reizen. En die groei zet de komende jaren door.

Omdat er in Rijswijk vier sporen komen te liggen, in plaats van twee, hebben we overweg 't Haantje afgesloten. Ook al is een overweg goed beveiligd, er altijd een risico - hoe klein ook - op ongelukken. Overwegen kunnen bovendien storingen veroorzaken voor trein- en wegverkeer. Daarom ziet ProRail het liefst alle overwegen in Nederland op termijn verdwijnen. De meest veilige overweg is immers géén overweg. De nieuwe onderdoorgang RijswijkBuiten is het veilige alternatief voor de overweg.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers