Werken op station Groningen tijdens corona én verbouwing

Nieuws

1 april 2021

Winkelmanager Bram Duin werkt inmiddels drieënhalfjaar bij Julia’s op station Groningen. We vroegen hem naar zijn ervaringen in deze tijd van corona met daarbij ook nog eens een station in verbouwing.

Nog steeds rijen

Is het door de corona-maatregelen nog wel leuk om op het station te werken?

“Jazeker is het nog steeds heel leuk om hier te werken!” lacht Bram. “Natuurlijk is het zo dat we veel minder klanten in onze winkel hebben. Dat is een logisch gevolg van het feit dat er veel minder reizigers zijn. Voor corona was het echt super druk bij de Julia’s: ’s avonds stond de winkel vol voor de pasta’s, ’s ochtends voor de koffie en broodjes. Dat is nu veel minder, we hebben nog steeds rijen en klanten in de winkel maar dat is vooral vanwege de anderhalve meter afstand die mensen moeten houden.”

“Voor corona stonden we altijd met vier mensen te werken, nu zijn het er slechts twee. Daarmee kunnen we het prima aan. We zetten nu in één dag misschien om wat we anders op alleen een vrijdagavond verkochten. Maar dat neemt niet weg dat het werk nog steeds heel fijn is om te doen”, vervolgt Bram.

“We waren vorig jaar een aantal weken gesloten vanwege corona maar superblij dat we weer open konden. Het leuke vind ik dat we altijd te maken hebben met heel veel verschillende mensen, dat maakt het werk heel afwisselend. We hebben natuurlijk de vaste klanten die hier hun dagelijkse kopje koffie met croissant halen of hun wekelijkse pasta, maar ook veel dagjesmensen, daar heb je dan al snel een leuk praatje mee.”

Altijd wat te zien

Hoe is het om te werken op een station dat wordt verbouwd?

Bram: “Ik vind het eigenlijk heel leuk. We hebben niet veel last van de verbouwing omdat we net buiten de zone zitten waar wordt gewerkt, maar we kijken uit op het oude opstelterrein en daar is altijd wel wat te zien. Ik vind het super interessant om de werkzaamheden te volgen.”

“Ik loop elke dag even langs om te kijken waar ze mee bezig zijn en vanaf de eerste verdieping van het stationsgebouw, waar onze personeelsruimte is, kan ik zelfs over de bouwschuttingen kijken. En ook van onze klanten hoor ik ‘wat een mooi station, wat gaan ze allemaal doen en blijven jullie wel hier?’ Een bouwplaats wekt interesse, mensen willen weten wat er allemaal gaat gebeuren en ook wanneer het af is.”

Een kijkje over de bouwschutting is altijd leuk.

Bram Duin winkelmanager Julia’s

Kijk je uit naar het moment dat de verbouwing achter de rug is?

“Zeker kijk ik daar naar uit. Het station gaat er echt op vooruit. Voorheen was het een bottleneck door de ligging van de sporen. Straks heb je een goede doorstroom op het spoor, een centrale tunnel waardoor alles goed toegankelijk is en ik zie er ook naar uit dat het hoofdgebouw straks weer meer wordt gebruikt omdat daar de voornaamste looproute komt.”

“Maar waar ik naast een nieuw station op kortere termijn natuurlijk helemaal naar uitkijk is dat we allemaal weer vrij en meer kunnen reizen, dat alles weer open gaat. En dat we daardoor ook weer meer klanten krijgen bij Julia’s. Tot die tijd blijven we hopelijk open.”

“De keuze in ons assortiment is misschien iets kleiner maar je kunt nog steeds bij ons terecht voor heerlijke koffie, pasta’s en verse broodjes. Wees dus welkom als je in de buurt bent. Sinds 1 maart bezorgen we trouwens ook thuis via thuisbezorgd.nl dus ook onze klanten die even niet meer op het station komen, hoeven Julia’s niet te missen.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers