Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Werkzaamheden tussen Emmerich en Oberhausen

Nieuws

17 februari 2022

Van vrijdag 18 februari tot en met vrijdag 22 april rijden er minder of geen treinen over de Betuweroute. Er wordt gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Goederenverkeer dat normaal via de Betuweroute rijdt, wordt omgeleid via de grensovergangen in Venlo en Oldenzaal. Ook in mei en juni rijden er op bepaalde momenten minder of geen treinen op dit traject, evenals twee weken in augustus en september en een weekend in december.

Duitsland

De informatie is ook terug te vinden in het overzicht (pdf) van werkzaamheden voor 2022. In dit overzicht staan de periodes waarin er dit jaar maar één spoor of helemaal geen sporen in Duitsland beschikbaar zijn.

Overzicht werkzaamheden

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het goederenvervoer omgeleid via de grensovergang bij Venlo en in mindere mate via de grensovergang bij Oldenzaal. Treinen met gevaarlijke stoffen worden bij voorkeur over de Betuweroute gestuurd, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

Gedurende de omleiding kan de omgeving met meer geluid en trillingen te maken krijgen. Vervoerders maken zoveel mogelijk gebruik van stille wagens. Ook zorgen we ervoor dat nergens de wettelijke normen voor geluid worden overschreden. Daarnaast zijn overwegen soms wat langer en vaker dicht.

Aanleg derde spoor

In Duitsland wordt tussen Emmerich en Oberhausen over een lengte van meer dan zeventig kilometer een derde spoor aangelegd. Zo verbeteren we onder meer de aansluiting op de Betuweroute in Nederland.

Dit is een zeer ingrijpend en omvangrijk project. Langs het nieuwe spoor komen geluidsschermen, stations worden verbouwd en meer dan honderd viaducten en bruggen worden aangepast of nieuw gebouwd. De bouw duurt nog jaren, maar is straks een belangrijke verbetering van de internationale goederencorridor. Deze begint in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen en eindigt in het Italiaanse Genua.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers