Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorwerkzaamheden in mei tussen Meppel en Groningen

Nieuws

25 april 2022

Van 7 tot en met 29 mei werkt ProRail op verschillende plekken aan het spoor tussen Groningen en Meppel en bij station Groningen. NS en Arriva zetten bussen in. We raden reizigers aan hun reisplanners te checken en rekening te houden met extra reistijd.

Dit gaan we doen

ProRail vernieuwt het spoor, de bovenleiding en verschillende overwegen op het traject tussen Meppel en Groningen. Het treinverkeer op dit traject neemt toe en vernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats op station Groningen.

spoorboog Hoogeveen
De spoorboog bij Hoogeveen

Hoogeveen

Tussen 7 en 23 mei werken we in Hoogeveen. Op station Hoogeveen vernieuwt ProRail de perrons, de liften en het stationsmeubilair. Ook voeren we voorbereidende werkzaamheden uit voor het verleggen van de spoorboog. De spoorboog in Hoogeveen wordt verlegd, zodat treinen hier in de toekomst sneller kunnen rijden. Zo verbeteren de overstapmogelijkheden voor reizigers in Zwolle en Groningen.

Onnen

Van 10 tot en met 19 mei gaan we aan de slag bij het opstelterrein in Onnen. Daar plaatsen we twee hogesnelheidswissels zodat goederentreinen het opstelterrein sneller op en af kunnen rijden. Treinen hoeven hierdoor minder vaak op elkaar te wachten.

spoorzone Groningen
Groningen Spoorzone

Gevolgen voor de reizigers

  • Van 7 tot en met 22 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Assen.
  • Van 10 tot en met 19 mei rijden er bussen tussen Meppel en Groningen.
  • Op 29 mei is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via station Groningen.

NS en Arriva raden reizigers aan voor vertrek de NS-app of Arriva-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 45 minuten.

Materiaaltekort

Helaas kunnen we als gevolg van materiaaltekort niet alle werkzaamheden helemaal afronden in deze weken. ProRail mist belangrijke treinbeveiligingsonderdelen die sneller treinverkeer tussen Hoogeveen en Onnen mogelijk maken. We zouden het spoor bij Hoogeveen verleggen, maar moeten daar nog mee wachten. Dit betekent dat de treinen na deze werkzaamheden niet sneller zullen rijden. Om ervoor te zorgen dat de volgende periode van werkzaamheden zo kort mogelijk duurt, voeren we al wel voorbereidende werkzaamheden uit waar dat kan.

Lees hier meer over materiaaltekort en prijsstijgingen

Check de reisplanners

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers