Programma Hoogfrequent Spoorvervoer : Schiphol – Utrecht – Nijmegen

Het aantal reizigers tussen Schiphol, Utrecht en Nijmegen neemt toe. Daarom is het aantal treinen op dit traject verhoogd. De komende jaren passen we sporen en stations aan voor een betere spreiding van treinen in de dienstregeling.

Startdatum
2022
Einddatum
2028

Betere spreiding treinen

Eind 2021 heeft NS de frequentie van intercity’s verhoogd van vier naar zes treinen tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol. Deze extra treinen rijden ook door van en naar Leiden. Tot en met 2028 past ProRail sporen en stations aan om de spreiding van treinen in de dienstregeling te verbeteren. Hiermee komen we dichter bij ons doel; spoorboekloos rijden.

De toekomst

Dit programma is onderdeel van het overkoepelende Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Hierin werkt ProRail samen met vervoerders aan meer reizigerstreinen op de drukste trajecten. Zo koppelen we steden beter aan elkaar, de Randstad beter aan de rest van het land én Nederland aan de rest van Europa.

Naar het hoofdprogramma

Projecten in dit programma

Laatste nieuws over dit programma

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers